Puputtaako?

Testaa, tunnetko töpöhäntäisen lurppakorvan eli kanin.

 

1. Pitävätkö kanit ihmisen seurasta?

a. Eivät. Ne välttelevät ihmisiä.

b. Kyllä, ne haluavat olla mukana siellä missä ihmisetkin.

c. Vain omistajansa seurasta.

 

2. Miten pitkän elämän kanit voivat elää?

a. 1–5 vuotta

b. 5–10 vuotta

c.10–15 vuotta

 

3. Pitäisikö kanilla olla lajitoveri?

a. Kyllä, ehdottomasti.

b. Ei missään nimessä.

c. Vain kaksi urosta voi asua samassa häkissä.

 

4. Saako kania silittää?

a. Vain jos se tulee itse luokse.

b. Vain toinen kani saa silittää sitä.

c. Kyllä, kunhan kani tuntee olonsa turvalliseksi.


5. Mitä tarkoittaa, kun kani nuolee ja tönii omistajaansa?

a. Se antaa omistajalleen hellyyttä.

b. Se haluaa olla rauhassa ja uhkailee kohta puraisevansa.

c. Se puhdistaa omistajastaan epämiellyttäviä hajuja ja haluaa sen kauemmas itsestään.

 

6. Voiko kanin ottaa syliin?

a. Voi, jos kani itse tulee syliin ja viihtyy siinä.

b. Kyllä, kanit rakastavat sylittelyä!

c. Ei.


7. Mitä tarkoittaa, kun kani hyrisee hiljaa?

a. Se haluaa olla yksin.

b. Se on väsynyt ja kuorsaa.

c. Sillä on hyvä olla.

 

8. Mikä näistä EI kerro siitä, että kanilla on hyvä olla?

a. Taakse ojennetut takajalat.

b. Nopeat juoksupyrähdykset ja ilmassa hypähtelyt.

c. Takajalkojen tömistely.


9. Mitä tekee kiukkuinen kani?

a. Luimistelee korviaan ja ottaa hyökkäävän asennon.

b. Menee piiloon.

c. Kirskuttaa hampaitaan.


10. Miten kani opetetaan vessalaatikolle?

a. Ei mitenkään, kanit eivät ole kissoja.

b. Laittamalla laatikkoon sen omaa pissaa ja papanoita.

c. Siirtämällä kani ulostamisen yhteydessä mahdollisimman nopeasti laatikolle.

Oikeat vastaukset:
1. b.
2. b.
3. a.
4. c.
5. a.
6. a.
7. c.
8. c.
9. a.
10. b.

Lue lisää kaneista ja muista pikkulemmikeistä Lemmikkitieto.fi -sivuilta