Tunnistatko luonnon eläimiä?

Suomen eläimet

Tunnistat varmaan hirven ja karhun, mutta entäpä ahman? Ja tiedätkö, mitä karhu syö? Tee testi ja selvitä, kuinka hyvin tunnistat Suomen luonnon nisäkkäitä.

 

1. Mitä karhu syö?

a. Pääosin kasviravintoa, mutta keväisin jopa hirviä tai lehmiä.

b. Vain kasviravintoa, kuten marjoja ja puiden lehtiä.

c. Vain liharavintoa ja hyönteisiä.

 

2. Miltä ahma näyttää?

a. Se on pieni kuin hiiri ja väriltään harmaa.

b. Se on keskikokoisen koiran painoinen ja tumman- tai ruskeanmusta.

c. Se on noin kissan kokoinen ja mustavalkoinen.

 

3. Mistä tunnistat ilveksen?

a. Sillä on tupsut korvien päissä.

b. Sillä on raidallinen turkki.

c. Sen häntä pitkä ja tuuhea.

 

4. Miltä supikoira näyttää?

a. Sillä on valkoinen hännänpää ja mustavalkoinen naama.

b. Se on keskikokoisen koiran painoinen ja tumman- tai ruskeanmusta.

c. Sillä on paksu turkki ja sivuille tursottava poskiparta.

 

5. Miten rusakko ja metsäjänis eroavat toisistaan?

a. Rusakko on metsäjänistä pienempi.

b. Metsäjäniksellä on hännänpää musta, rusakolla ei.

c. Metsäjäniksellä on lyhyemmät korvat ja se on muutenkin pienempi.

 

6. Kuinka paljon hirvi voi painaa?

a. 200 kiloa

b. 400 kiloa

c. 600 kiloa

 

7. Mikä on vesisiippa?

a. Pieni ja pitkähäntäinen myyrä.

b. Tummanruskean harmaa lepakko.

c. Harvinainen piisamin sukulainen.

 

8. Onko maamyyrä eli kontiainen sokea?

a. Ei, mutta sen näkö on huono, eikä se erota värejä.

b. Kyllä.

c. Ei. Sillä on itse asiassa oikein hyvä näköaisti.

 

9. Mikä näistä eläimistä EI ole yöeläin?

a. Liito-orava

b. Siili

c. Metsäkauris

 

10. Millä näistä eläimistä on musta hännänpää ja valkoinen talviasu?

a. Lumikko

b. Kärppä

c. Näätä

 

Oikeat vastaukset:
1. a.
2. b.
3. a.
4. c.
5. c.
6. c.
7. b.
8. a.
9. c.
10. b.